Inspeksjon
Alle kniver er unike! Derfor inspiserer vi de én og én for at vi skal kunne få det best mulige resultatet for nettopp dine kniver. Vi tar hensyn til ståltype, geometri , design og eksisterende skader.
All sliping gjennomføres uten at kniven forlater hånden til knivsliperen.
Vi benytter oss av både elektriske maskiner, og manuelle slipemetoder for å få det best mulige resultatet. Selv om vi benytter elektriske slipemaskiner, så er det alltid en knivsliper som fører kniven gjennom slipeprosessen. All sliping hos oss er vannavkjølt for å bevare stålets herding. Vi har brukt mye tid og ressurser på å utvikle de beste metodene og har til og med fått noen av maskinene vi bruker spesial designet etter våre spesifikasjoner, her er ingenting overlatt til tilfeldighetene.
Hele prosessen styres av et avansert dataprogram som til en hver tid forsikrer om at vi ikke får avvik på den graden vi har bestemt at din kniv skal ha.
Dette reduserer også muligheten for menneskelig feil betraktelig.
Hvis du ønsker å lese mer om utstyret vi benytter oss av, kan du se mer ved å trykke på denne linken.
Honing/Stropping
Dette er den viktigste delen av slipeprosessen, og det er her kniven blir skikkelig skarp. Her reffineres kniveggen så den blir så skarp som overhodet mulig. Vi benytter oss av forskjellige stroppemetoder avhengig av ståltype. Lær, balsatre og et spesielt stoff kalt nanocloth blir satt inn med forskjellige typer diamant spray og pasta.
Kvalitetskontroll og testing
Alle kniver testes før de sendes tilbake til kunden. Vi benytter oss av profesjonelt skarphetstesting utstyr. Hvis du ønsker en rapport så skriv det i notatet når du bestiller .
Til testing benytter vi oss av et spesielt type papir som avslører ujenheter i eggen samt en maskin som tester hvor skarp kniven er. Hvis kniven ikke møter våre strenge standarder blir det gjort justeringer før kniven blir testet igjen.